Tuesday, August 18, 2009

Arghh..why I love to waste time??


Huh..duno why I love to waste time? Sejak masuk family medicine posting n sejak tak jadik pi district..penyakit ni mula menular dalam diriku..cewah..Ni sumer berpunca dari kebosanan yang teramat..

Bila dah bosan, aku mula lah nak explore mende2 yang ada kat internet nih and of coz la facebook tak ketinggalan . Mula-mula bukak facebook blurr-blurr lagi tak tau nak watpe & tak tau nak tekan mana . Takut kalo salah tekan kang lain pulak jadinya..Tapi aku jenis cepat adapt ngan mende2 macam neh..(jgn salah paham..bukan nak bangga diri tapi just nak cakap..hehe) . So dalam satu malam aku berjaya jumpa macam2 benda kat facebook .I found it really interesting! Macam2 cerita pasal budak batch aku dpt aku tengok. Selama ni x tau pun diorng dah kapel , and dalam facebook membongkar segala-galanya..hehe..Aku paling suka tengok gambar2 kawen mmb2 aku..nampak bahagia jek..tapi xdela sampai aku teringin nak kawen..hahah komitmen besar beb! kena pk 100x kalo bab camni..bkn senang!
Yang paling best kat facebook adalah quiz! Walaupun aku tahu kuiz tu byk yg ntah pape, tapi aku still nak try..saje nak happykan hati aku yang lara ini..ceh sedih la plak..tak la..I want to get rid all sort of frustration ! Aku kalo bleh nak lupakan semua perkara yg dah lepas..tak guna pk lagi...

Lepas bukak facebook, mula la tergerak ati nak bukak blog demi nak hilangkan bosan yang dah sampai tahap kritikal nih. Wahhhh bila dah bukak blog, mula la nak mengarut kat blog ngan ntah pape n3 tah..saje nak release tension n nak isi masa la kononnya..dari situ, mula la nak explore and meloncat-loncat kat blog orang len..wahahaha rupanya ramai blogger kat malaysia ni eh..best gak baca n3 diorang..macam-macam ada! ada yang iklan tudung, jual kuih, citer pasal diri sendiri and tak ketinggalan gak blog favourite aku..koleksi cerpen n novel..kat situ banyak novel & cerpen best-best! Kalo korang tak caya try masuk blog ni
  • http://penulisan2u.blogspot.com/
  • Aku ni bukan jenis yg jiwang karat tapi sesekali boleh la nak layan cerita-cerita fantasi macam tuh..heheh yg kadang2 watkan aku jadik berangan jek lebey...

    Tapi yang problemnyer sekarang...i found that semua mende nih banyak buang masa aku..tapi even I notice that, aku still x sedar-sedar lagi..still nak main mende-mende macam ni coz I was really addicted with them!! Ini ke dikatakan perbuatan lagha? So sebagai preventive measure, waktu siang hari..aku mula la nak menyibukkan diri kat klinik KRK n kelas..kononnya lah..(tapi sebenarnya tak wat papepun, just wait n see je..hahah) sbb ble balik bilik mesti aku surf it & tak study....asal bukak buku je aku ngantuk & tdo..asal tdo je mesti tak bukak buku..huhuu...Hai dah la final year..x sedar2 diri lagi..huhuhu help me out from this condition! How to become a hardworiking and consistent student eh? Aku tgk orang len bersungguh giler study tapi aku tak sedar2 diri gak..ntahlah..susah nak jadi rajin nih. Hai..kalaulah ada antidote untuk penyakit malas & buang masa ni..alangkah baiknyaaaa...

    3 comments:

    1. saya pun takda jawpan untuk persoalan awk tu...hanya awak yg tahu heheh....Bca buku memang mengantuk kan terutama nota..Tapi klu bca soalan dan jawapan menyeronokan..Try lah saya suka study cara tu..tapi nota saya bca gak lah

      ReplyDelete
    2. hehe nway thanx..itu yg sy suka dok kt wad or klinik sbb x nk bg buang mse byk sgt...huhu

      ReplyDelete
    3. kire okla tu..
      xdela wasting time sgt..
      at least ada benda bleh compensate kan.
      student medic x kn nk ngadap buku spanjng masa
      boring ma..

      ReplyDelete

    Just share what you think..tq